Nu toate plantele sunt recomandate femeilor gravide. Unele substante active din plante pot dauna dezvoltarii fatului, tocmai de aceea specialistii in medicina naturista recomanda viitoarelor mamici sa consulte mai intai medicul daca vor sa urmeze un astfel de tratament.
Efectele adverse asociate folosirii incorecte a acestor remedii naturale sunt starile de voma, ametelile si salivatia excesiva, care apar de regula dimineata, informeaza herbalremediesinfo.com.
Substantele active din plante actioneaza asupra secretiei hormonale si glicemiei. Pentru evitarea dereglarilor, proteinele din alimente vor proteja femeile insarcinate.
Miscarea este de asemenea un factor important pentru mentinerea starii de sanatate a viitoarelor mamici si evitarea complicatiilor. In primul trimestru de sarcina, starile de voma sunt normale, tocmai de aceea ele pot fi usor confundate cu efectele adverse ale tratamentelor incorecte.
Unele remedii naturale insa sunt eficiente si nu dauneaza fatului. Vor fi urmate numai la sfatul si sub atenta supraveghere a medicului.
Plante care pot fi folosite de catre gravide
Semintele de anason sunt recomandate gravidelor, pentru indepartarea senzatiilor matinale de voma. Nu este indicat insa uleiul esential din aceasta planta, fiind foarte concentrat. Anasonul contine fier, magneziu, fosfor, zinc si potasiu, dar si vitaminele A, C, E si B.
Feniculul are aceeasi actiune si se recomanda gravidelor cu o digestie greoaie. Este un antiseptic intestinal si un diuretic slab.
Radacinile de ghimbir sunt si ele recomandate gravidelor pentru indepartarea starilor de greata, dar si pentru protejarea fatului. Specialistii recomanda viitoarelor mamici utilizarea ghimbirului in concentratii si cantitati mici.
Medicii chinezi recomanda sedintele de acupunctura, prin