Facultatea de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti a încheiat contracte de colaborare cu mari companii de autovehicule precum Dacia Renault, unde studenţii fac practică. Colaborările externe cu marile companii de autovehicule şi programele de schimb studenţesc atrag anual sute de studenţi. Facultatea de Transporturi are o tradiţie de peste 50 de ani. În prezent, facultatea are patru specializări la cursuri de zi: Autovehicule rutiere şi Vehicule pentru transportul feroviar - în domeniul Inginerie mecanică, Ingineria transporturilor şi a traficului - în domeniul Ingineria transporturilor şi Telecomenzi şi electronică în transporturi - în domeniul Inginerie electronică şi telecomunicaţii.
Facultatea pregăteşte absolvenţi în patru specializări pentru studii aprofundate (Economicitatea şi securitatea autovehiculelor, Vehicule feroviare pentru mari viteze, Logistica transporturilor şi Sisteme telematice pentru transporturi) şi în specializarea Transport şi trafic urban, la cursuri de master (cu durata de doi ani).
O facultate orientată pe servicii
În facultate este organizată şi pregătirea prin doctorat, sub conducerea a şase profesori. „În Politehnică există o ierarhizare a facultăţii, chiar dacă nu este acceptată de către toţi. Într-o clasificare virtuală, Facultatea de Transporturi ar ocupa locul trei.
Studenţii vin aici pentru că este o facultate mai orientată pe servicii, mai ales acum, când industria este într-o perioadă critică şi lumea vrea să se formeze pentru servicii” explică prof. dr. ing. Corneliu Mihail Alexandrescu, decanul facultăţii.
Absolvenţii Facultăţii de Transporturi au competenţe în concepţia, construcţia şi exploatarea vehiculelor rutiere şi feroviare, trafic şi siguranţa circulaţiei, managementul transporturilor, legislaţie în transporturi, electronică ş