Aproape 7 absolvenţi de studii superioare concurează pentru o catedră de învăţător. Pentru o catedră de educator, concurenţa este de aproape 4 pe loc. Candidaţii aleg siguranţa unui loc de muncă în sistemul de învăţământ. Peste 1700 de dâmboviţeni au concurat, astăzi, pentru cele 1350 de posturi vacante din învăţământ. Cele mai multe cereri au fost la învăţători, educatori, dar şi pentru posturile de profesori de educaţie fizică şi limba română.
330 de persoane vizează un post de învăţător în condiţiile în care sunt 50 de catedre, iar peste 200 pentru unul din cele 60 de posturi de educatori. Totodată, 160 de persoane aspiră la o catedră de sport sau pentru una de limba română. În Dâmboviţa, sunt 350 de posturi titularizabile şi 1000 netitularizabile.
“Posturile vor fi ocupate în ordinea mediilor. Nota minimă este 7, iar după ocuparea posturilor titularizabile, candidaţii care au promovat vor ocupa şi posturile de suplinitori”, a declarat inspectorul şcolar general Aurora Solomon de la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.
Examenul de titularizare în învăţământul primar şi liceal s-a desfăşurat, între orele 10 şi 14, în două centre de examen, la Grupul Şcolar "Voievodul Mircea" din Târgovişte şi Grupul Şcolar "Constantin Brâncoveanu".
Nu au fost restricţii pentru absolvenţii de la “Spiru Haret”
Dosarele absolvenţilor Universităţii “Spiru Haret” au fost primite în concurs până când Ministerul Educaţiei va lua o decizie clară în privinţa acestora.
“Absolvenţii de la Universitatea Spiru Haret nu au fost respinşi. Şi-au asumat însă în scris responsabilitatea pentru documentele prezentate. Când se va lua o decizie în privinţa lor, atunci vom decide cu posturile”, a adăugat inspectorul general Aurora Solomon.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andonescu, a atenţionat Universitatea "S