După ce au scos de pe piaţă PDA-urile, telefoanele mobile atacă o nouă nişă, aparatele foto tip „pocket“, pentru amatori, cărora le ameninţă deja serios poziţia. Vacanţa bate la uşă, ba chiar pentru unii a şi început. Mare, plajă, soare, un peisaj în care, pentru a ne integra cât mai bine, mai luăm cu noi, pe lângă prosop, umbrelă şi creme doar telefonul mobil. De altfel, există numeroase situaţii în care, atunci când vrem să facem o fotografie de ocazie
După ce au scos de pe piaţă PDA-urile, telefoanele mobile atacă o nouă nişă, aparatele foto tip „pocket“, pentru amatori, cărora le ameninţă deja serios poziţia.
Vacanţa bate la uşă, ba chiar pentru unii a şi început. Mare, plajă, soare, un peisaj în care, pentru a ne integra cât mai bine, mai luăm cu noi, pe lângă prosop, umbrelă şi creme doar telefonul mobil. De altfel, există numeroase situaţii în care, atunci când vrem să facem o fotografie de ocazie sau să surprindem un eveniment, nu mai căutăm în rucsac sau în geantă aparatul foto, ci dăm un click rapid pe butonul dedicat al telefonului mobil.
Situaţia a fost analizată îndelung pentru a putea fi speculată de producătorii de telefoane mobile, iar rezultatul este acela că mobilele de azi se apropie de performanţele unei camere foto de buzunar de acum câţiva ani. Numai că, pe lângă obiectiv şi lentilele camerei, mobilul mai trebuie să fie şi telefon, şi dispozitiv de navigat ocazional pe internet, şi interfaţă pentru primit şi trimis e-mailuri, eventual şi MP3 player. Cam multe funcţii de înghesuit într-o carcasă cât mai subţire şi uşoară. Avansul tehnologic face însă posibilă şi dezvoltarea funcţiilor telefoanelor mobile şi, fără a greşi prea mult, se poate spune că în curând vor ajunge din urmă aparatele foto pentru amatori.
Cursa pentru megapixeli
Deja există alianţe şi schimburi de tehnologie între producătorii de mobile şi nume