Dacă vreţi să vă specializaţi într-un domeniu fără a vă prezenta la cursuri, alegeţi o facultate online! Tinerii care au un program de lucru foarte încărcat şi care vor să urmeze cursurile unei facultăţi pot opta pentru învăţământul deschis la distanţă (IDD). Nu au nevoie decât de un calculator şi de internet. Pentru cei care nu au timp, dar vor să înveţe şi să se specializeze într-un domeniu fără a se prezenta la cursuri, marile universităţi oferă cursuri online. Din cele 56 de unităţi de învăţământ superior de stat acreditate, 28 organizează admiterea la IDD. IDD-ul oferă numai locuri cu taxă, în contravaloarea sumei pe care candidaţii o achită trebuie să primească materiale pe care le folosesc drept suport.
Toate orele au loc prin intermediul internetului, iar testările se desfăşoară online. Absolvenţii de IDD au aceleaşi avantaje ca şi cei ai cursurilor de zi. Pentru ei diferă doar structura anului şcolar. Perioada de înscriere şi de admitere este în general în luna septembrie.
Universitatea Bucureşti oferă 450 de locuri la Facultatea de Drept, iar taxa de şcolarizare este de 2.700 de lei. La Facultatea de Geografie sunt disponibile 150 de locuri, iar taxa anuală este de 2.500 de lei. Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării oferă 200 de locuri cu o taxă de 2500 de lei pe an. Şi Facultatea de Litere are cursuri la distanţă şi are disponibile 200 de locuri.
La SNSPA, învăţământul la distanţă are vechime
La Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, studentul nu este condiţionat de timp, spaţiu şi ritmul de studiu. Mai mult, tinerii care se înscriu la IDD au aceleaşi planuri de învăţământ ca şi la învăţământul de zi, aceleaşi cadre didactice.
Şi examenul de licenţă se susţine în aceleaşi condiţii cu studenţii de la învăţământul de zi. Locurile disponibile pentru anul univers