România a raportat anul trecut Comisiei Europene un număr de 246 cazuri de fraudă în gestionarea fondurilor comunitare, cu 103% mai multe decât în 2007, această evoluţie reprezentând cea mai importantă creştere la nivelul statelor membre ale UE, conform unui raport al CE. În cifre absolute, România are cel mai mare număr de notificări care conţin una sau mai multe erori de conţinut (44), urmată de Bulgaria (32).Raportările vizează cazuri de fraudă în care prejudiciul depă
România a raportat anul trecut Comisiei Europene un număr de 246 cazuri de fraudă în gestionarea fondurilor comunitare, cu 103% mai multe decât în 2007, această evoluţie reprezentând cea mai importantă creştere la nivelul statelor membre ale UE, conform unui raport al CE.
În cifre absolute, România are cel mai mare număr de notificări care conţin una sau mai multe erori de conţinut (44), urmată de Bulgaria (32).
Raportările vizează cazuri de fraudă în care prejudiciul depăşeşte 10.000 de euro, conform raportului CE privind protejarea intereselor financiare comunitare.
Documentul relevă că "cele mai importante schimbări în numărul de cazuri înregistrate în 2008, comparativ cu 2007, pot fi observate în România, unde se înregistrează o creştere de 103%". De asemenea, în cazul României este indicată o creştere de 90% în ceea ce priveşte sumele implicate în aceste cazuri.
În 2008, România a raportat 246 cazuri de fraudă în gestionarea fondurilor UE, în timp ce Bulgaria şi Polonia au comunicat CE un număr de 140 şi, respectiv, 46 cazuri.
România este atenţionată în documentul CE pentru neglijenţa şi greşelile de conţinut în completarea formularelor tip de notificare, lucru justificat în acelaşi timp prin numărul foarte crescut de raportări.
SURSA: Mediafax