Roşii, ardei, vinete, ceapă, o gamă diversă de salate. Toate se găsesc în grădina lui Petre Georgescu din Covăsânţ. Profil
Născut - 26 martie 1953, Bucureşti
Educaţie - Şcoala generală Cursuri de specializare în meseria de legumicultor
Experienţă - Legumicultor
Familie - Necăsătorit
Petre Georgescu locuieşte în comuna Covăsânţ de 15 ani. Anii precedenţi i-a petrecut în capitala ţării. A hotărât, într-o clipă, să se mute într-un loc care-i oferă, pe lângă multă linişte, o viaţă curată, în natură. Asta pentru că a fost mereu îndrăgostit de natură şi a dorit, cu tărie, să scape de un mediu destul de poluat, care a cuprins Bucureştiul.
Legumele de Covăsânţ i-au dat gata pe nemţi
Odată mutat la Covăsânţ a început să cultive legume. Acum se mândreşte cu soiurile deosebite cu care i-a cucerit pe nemţii din Germania. „Legumele gigant, cum ar fi ceapa „exhibition“ şi roşiile „inimă de bou“, care cântăresc între 500 de grame şi un kilogram, le obţin pe un teren îngrăşat natural, din seminţe mai speciale şi cu o îngrijire foarte atentă, fără stimulente de creştere, ierbicide”, a declarat Petre Georgescu. Ceapa „exhibition“` s-a cultivat în urmă cu mulţi ani în Muntenia. Numai că, nepăstrându-se peste iarnă, multă lume nu o mai cultivă. Este o ceapă dulce, nu rezistă la păstrat peste iarnă şi are nevoie de patru luni ca să ajungă la maturitate, sau mai bine zis consumabilă. „Am dus această ceapă la cunoştinţe în Germania şi, după ce au mâncat, mi-au mărturisit că, de după al Doilea Război Mondial, nu au mai consumat o ceapă cu un asemenea gust“, şi-a amintit legumicultorul. Roşiile „inimă de bou“ sunt îngrăşate natural şi sunt foarte căutate de oamenii care ştiu să aprecieze calitatea şi gustul bun.
Legislaţie deficitară în domeniu
Petru Georgeascu a mai mărturisit că m