Studenţii care vor să obţină un bilet la una dintre taberele destinate lor trebuie să fie integralişti şi să aibă rezultate bune la învăţătură. Pentru 2009 au fost alocate 9.000 de locuri în toată ţara. Studenţii orfani de ambii părinţi şi cei proveniţi din casele de copii au prioritate la obţinerea biletelor. Vacanţele de vară şi de iarnă sunt îndelung aşteptate de studenţi în fiecare an, nu numai pentru că scapă de stresul examenelor, ci şi pentru taberele şcolare care oferă distracţie gratuită.
Atât timp cât eşti integralist, cât ai rezultate bune la învăţătură şi performanţe în activitatea de cercetare, dar şi în activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice sau ştiinţifice, poţi beneficia de bilete în taberele studenţeşti de odihnă, în limita locurilor repartizate.
De asemenea, studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau din plasament familial au prioritate la obţinerea de bilete gratuite în tabere. Mai pot beneficia de aceste bilete şi studenţii care activează în cadrul caselor de cultură ale studenţilor şi care s-au evidenţiat prin activităţile cultural-artistice sau cei care activează în organizaţii studenţeşti şi care au avut rezultate în activitatea de reprezentare a studenţilor.
Cum obţii biletul de tabără
„Pentru anul 2009 au fost alocate 9.000 de locuri pe toată ţara, procedura a fost extrem de riguroasă. La fiecare facultate se ia în calcul numărul de studenţi bugetaţi şi se face un raport. De asemenea, dorim să ne ocupăm şi de cazurile sociale, unii dintre ei au rezultate excepţionale chiar dacă sunt orfani de ambii părinţi sau provin din case de copii”, explică Gheorghe Rusescu, director general la Direcţia Generală Programe pentru Studenţi (DGPS).
Când mergi să ridici biletele, nu uita să iei cu tine carnetul de st