Viitorii studenţi pot face practică în centre de sănătate şi în spitale. Pentru a profesa trebuie să fii licenţiat al Facultăţii de Kinetoterapie, spre deosebire de masaj, care se poate practica şi cu ajutorul cursurilor. Kinetoterapia face parte din medicina fizică şi este o specialitate terapeutică care utilizează ca metode mişcarea, căldura, curentul electric, climatul, masajul şi apa. Acest procedeu se utilizează pentru consolidarea sau refacerea funcţiilor unor părţi ale corpului uman afectate de boală sau de traumatisme.
Dacă pentru a face masaj, reflexoterapie, bioenergie este nevoie de un curs în baza căruia se obţine un atestat, pentru a fi kinetoterapeut trebuie să fii licenţiat al Facultăţii de Kinetoterapie, fie în cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, fie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie sau poate al unei facultăţi particulare.
Practica se face în diferite centre de sănătate şi spitale, iar materiile studiate sunt aproape aceleaşi ca la Facultatea de Medicină, cu diferenţa că se pune mai mult accent pe tratamentul kinetic, şi nu pe cel medicamentos, chirurgical sau de altă natură.
Ceea ce deosebeşte un medic de un kinetoterapeut este faptul că acesta din urmă nu poate pune un diagnostic, aşa cum nici medicul nu poate alcătui un program de kinetoterapie pentru pacient. Îl poate recomanda ca tratament, însă conţinutul lui va fi realizat de către kinetoterapeut pe baza unei anamneze ulterioare.
Potenţialii angajatori pentru absolvenţi provin din unităţi ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Turismului, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Agenţiei Naţionale pentru Sport. Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti este una dintre cele mai căutate în domeniu