Tensiunile dintre primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, şi o parte dintre locuitorii urbei sunt departe de a se stinge. Chiar dacă Prefectura a decis că referendumul pentru schimbarea edilului nu va avea loc, semnatarii listelor de convocare a scrutinului pentru demiterea social-democratei nu vor să renunţe cu una cu două.
O mică parte dintre cei care vor ca Mariana Mircea să plece de la primărie au trecut, ieri, la măsuri extreme. Mai exact, şase persoane care se simt nedreptăţite într-un fel sau altul de actualul primar au intrat în greva foamei. Oamenii s-au postat în faţa primăriei cu pancartele de gât, protestând, astfel, faţă de ultimele măsuri luate de către administraţia locală.
Unul dintre cernăvodenii care au depus, pe 21 mai, semnăturile pentru convocarea referendumului de demitere a primăriţei, Neluţu Costache, ne-a declarat că primăriţa ar fi intrat în posesia listelor cu semnături pentru convocarea referendumului şi că ar fi chemat, rând pe rând, la „discuţii" diverşi locuitori care ar fi semnat pentru scrutinul de demitere a sa. Potrivit lui Costache, având listele la îndemână, primăriţa ar fi trecut la ameninţări şi, mai apoi, la măsuri drastice, îndreptate, susţine el, împotriva semnatarilor. Printre aceste măsuri se numără, susţine Costache, închiderea cantinei sociale, tăierea ajutorului social pentru persoanele în cauză, precum şi concedierea unui număr de 90 de persoane de la Serviciul de Gospodărire Comunală din subordinea primăriei.
Printre protestatarii care au recurs la măsura extremă de a face greva foamei se numără şi Toader Encică, un cernăvodean grav bolnav, suferind de cancer, a cărui soţie ar fi fost şi ea printre cei concediaţi. Se pare că familia bărbatului, tată a cinci copii, dintre care unul cu handicap, trăieşte într-o sărăcie cruntă, neavând nici de mâncare, după ce au pierdut şi masa de la cantina socia