Tinerii cu înclinaţii artistice pot studia Fotografia, Grafica, Sculptura, Moda la Universitatea de Arte din Bucureşti. Pe lângă talent şi pasiune, e nevoie şi de multă muncă pentru a fi un artist bun. Tinerii trebuie să cunoască foarte bine istoria artei. Universitatea Naţională de Arte nu este o universitate oarecare, este o fabrică de artişti. Prin mâna profesorului Aurel Vlad, decan al facultăţii de Arte Plastice, au trecut mai multe generaţii de talente. „Sunt şi eu absolvent al acestei facultăţi şi profesor de sculptură din ’90. Sunt sculptor şi predau cu aceeaşi pasiune cu care merg la atelier.
Aici fac o lucrare şi când o termin îmi dăruieşte o bucurie interioară, la studenţi e la fel. Când reuşesc să le dăruiesc lumină în întunecimea lor, mă simt recompensat şi le fac pe amândouă cu aceeaşi plăcere“.
Artistul Aurel Vlad susţine tinerele talente şi îşi aduce aminte cu drag de studenţie: „Acum nu se lucrează cu încrâncenarea cu care noi trebuia să lucrăm şi cred că e mai bine aşa. Din cauza încrâncenării pierdeam mult, această uşurinţă de azi de adaptare, de înţelegere, de mobilitate, îi ajută mult pe studenţi“.
Talentul nu are vârstă
Talentul şi pasiunea stau la baza carierei pe care studenţii o pot clădi la Universitatea de Arte, iar asta nu ţine cont de vârstă: „Sunt trei tipuri de studenţi care vin aici: cei care au talent, l-au descoperit, au făcut şi licee de artă şi ştiu că asta vor să facă în viaţă sau cei care sunt împinşi, îndrumaţi de cineva şi dacă nu le place, nu ajung să profeseze, îşi câştigă existenţa din altceva.“
Ultima categorie este formată din cei pentru care arta este un hobby: „Ei fac asta doar pentru sufletul lor, majoritatea trecuţi de 50 de ani, care şi-au rezolvat problemele şi urmează facultatea aceasta ca o bucurie personală, sunt foarte dedicaţi şi studiază în