Fie ca produc sau importa echipamente de joaca pentru copii, antreprenorii care au mizat pe aceasta afacere isi extind activitatea in afara granitelor tarii construind parcuri de distractie pentru copii.
Absolvent al Facultatii de istorie-filosofie din cadrul universitatii Babes Bolyai din Cluj, Roman Gheorghe a decis ca la varsta de 43 de ani sa-si deschida o afacere in domeniul echipamentelor de joaca pentru copii. Compania Platerom, infiintata in anul 2003 in Satu Mare, are ca obiect de activitate productia de echipamente de joaca pentru copii: tobogane, balansoare, carusele sau leagane, dar si alte bunuri solicitate de institutiile publice, precum banci, cosuri de gunoi sau garduri. "Am fost profesor pana in 1997 cand, terminand si Facultatea de Drept a aceleiasi universitati, m-am angajat ca si consilier juridic pana in 2004. Din dorinta de a face ceva nou, nemultumit de salarizare, am inceput sa efectuez acte de comert cu echipamente de joaca pentru copii", sustine Roman.
Cu toate acestea, abia in anul 2007 Roman Gheorghe s-a hotarat, impreuna cu sotia sa, sa inceapa productia proprie de echipamente. "Am patruns intr-o alta lume unde forta cuvintelor cu care eram obisnuit ca si profesor sau consilier juridic se traducea prin notiuni noi, dure si impersonale precum cele de afaceri, clienti, profit, credit, angajati, griji, probleme", a adaugat el.
Platerom a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 270.000 de euro, iar antreprenorul spera sa se mentina la acelasi nivel si in acest an.
Principalii clienti: gradintele, scolile sau primariile
Preturile produselor folosite de companie variaza intre 300 si 400 de lei si pot ajunge pana la 17.500 de lei fara TVA, pentru marile ansambluri de joaca.
"Produsele noastre sunt pe baza de lemn sau de metal, iar toboganele din poliesteri armati cu fibra de sticla.In funct