Problema mediului de afaceri românesc, sau cel puţin la o parte din acesta, este că a trecut prin speculaţii, fie din privatizări, fie din imobiliare, şi deodată trebuie să obţină bani din economii, a declarat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru. "În ce măsură vom rezista la criză venind cu o asemenea mentalitate (cea de speculaţii - n.r.) este de discutat", a afirmat Pogonaru. El a explicat că în prezent există oameni de afacer
Problema mediului de afaceri românesc, sau cel puţin la o parte din acesta, este că a trecut prin speculaţii, fie din privatizări, fie din imobiliare, şi deodată trebuie să obţină bani din economii, a declarat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.
"În ce măsură vom rezista la criză venind cu o asemenea mentalitate (cea de speculaţii - n.r.) este de discutat", a afirmat Pogonaru.
El a explicat că în prezent există oameni de afaceri "foarte lichizi", care fac presiuni pentru scăderea preţurilor activelor pentru a putea face achiziţii, dar şi persoane care nu au deloc lichidităţi şi "dau din colţ în colţ".
Lumea începe să fie altfel
"Mă interesează redefinirea modelelor de afaceri. Este clar că lumea începe să fie altfel, e clar că te gândeşti tot timpul ce model de afaceri trebuie să adopţi pentru ca afacerea să-ţi reziste dacă criza durează un an sau cinci", a mai spus preşedintele AOAR.
Pogonaru consideră că sunt foarte multe "lucruri neclare" în perioada următoare, dar că el este optimist în ceea ce priveşte perspectivele unor segmente precum private equity sau tehnologie.
Totodată, el a arătat că singurul principiu pe care îl adoptă este cel potrivit căruia momentul de "pornire înapoi" din criză este cel în care preţurile pe piaţa de real estate s-au stabilizat, întrucât activele imobiliare sunt colateralele pen