România şi Bulgaria au avut, anul trecut, cele mai mici preţuri la bunurile de consum şi la servicii dintre statele din Uniunea Europeană, reiese din datele Biroului European de Statistică, Eurostat. Preţurile din ţara noastră s-au plasat la 62% din media UE, iar în Bulgaria, la 51%. Cele mai mari preţuri din blocul comunitar au fost consemnate în Danemarca, unde s-au situat la 141% din media europeană, în Irlanda (127%) şi Finlanda (125%). Cele mai mari economii din UE, Germani
România şi Bulgaria au avut, anul trecut, cele mai mici preţuri la bunurile de consum şi la servicii dintre statele din Uniunea Europeană, reiese din datele Biroului European de Statistică, Eurostat. Preţurile din ţara noastră s-au plasat la 62% din media UE, iar în Bulgaria, la 51%.
Cele mai mari preţuri din blocul comunitar au fost consemnate în Danemarca, unde s-au situat la 141% din media europeană, în Irlanda (127%) şi Finlanda (125%).
Cele mai mari economii din UE, Germania, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie, s-au plasat în apropeirea mediei UE, nivelul preţurilor la bunuri şi servicii variind, în cazul acestor state, între 96% şi 111% din medie.
Singura grupă de produse la care România depăşeşte media UE este cea a electrocasnicelor şi a electronicelor, preţurile fiind la nivelul 101% din medie. Românii plătesc 71% din media UE pentru alimente şi băuturi non-alcoolice, 61% pentru băuturi alcoolice şi tutun, 86% pentru articole de vestimentaţie, 84% pentru transportul personal şi 62% pentru serviciile oferite de hoteluri şi restaurante.
Spre comparaţie, danezii plătesc 147% din media UE pentru alimente şi băuturi non-alcoolice, 120% pentru băuturi alcoolice şi tutun, 110% pentru bunuri de vestimentaţie, 174% pentru transport personal şi 151% la hoteluri şi restaurante.
Pe categorii de produse şi servicii, ţara noastră are cele mai mici p