Înscrierile la Universitatea "Spiru Haret" continuă, chiar dacă Ministerul Educaţiei a anunţat că aproape toate specializările la distanţă şi frecvenţă redusă din 44 de oraşe ale ţării sunt ilegale.
În Bucureşti, toate specializările de la învăţământ la distanţă ale Universităţii Spiru Haret sunt neacreditate. La Frecvenţă Redusă (FR), doar Facultatea de Drept este acreditată.
În ciuda acestei decizii, Universitatea organizează în continuare înscrieri. Exemplul este oferit de doi tineri absolvenţi de liceu, care s-au înscris pe 16 iulie la una dintre facultăţile neacreditate, formă de învăţământ FR. "Am înţeles că săptămâna asta se rezolvă cu acreditarea. Oricum, ne-am înscris şi la Hyperion (n.r. o altă universitatea privată)", au spus cei doi pentru evz.ro, sub protecţia anonimatului.
Tot ieri, o studentă în anul trei l-a însoţit pe prietenul ei la înscriere. Crezând că reporterul evz este un candidat, l-a sfătuit prietenos: "Poate ştii că la distanţă sunt probleme. Mai bine te bagi la zi. Eu sunt în anul trei (n.r. la zi) şi am venit mai răruţ, deci merge. N-ai de ce să rişti".
Taxe mici, viitor nesigur
Întrebat dacă universitatea mai organizează înscrieri la specializările declarate ilegale de Ministerul Educaţiei, directorul administrativ Radu Rebedeu a spus că nu se poate pronunţa în această problemă.
"La calitatea învăţământului, la dotările pe care le avem, cadre didactice şi inclusiv ca sistem, nu cred că ne pot opri admiterea. Aţi văzut că au stat televiziunile la poarta noastră şi i-au întrebat pe copii dacă în condiţiile date se mai înscriu şi au spus că da", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al "Spiru Haret", George Nicolau. Astăzi, până la publicarea acestui articol, Nicolau nu a putut fi contactat.
Studenţii sunt atraşi de taxele de studiu mici practicate de