In urma cu vreo sapte luni, nu intelegEam ce utilitate ar avea pentru altii sa scriu pe Twitter.com ce am mancat eu de dimineata sau ce fac intr-o anumita seara. Insa, mesajele scrise incep sa iasa din sfera personala si trec inspre "breaking news".
Pe Twitter.com am aflat despre evenimentele ce au urmat alegerilor din Republica Moldova, si despre incidentele de la Teheran.
alexandra176: azi, la micul dejun, mananc numai fructe.
cristiandreescu is: plec spre aeroport si de acolo la Berlin. Sprache deutsch?
marius89: un incendiu la o cladire de birouri din centrul orasului. Tocmai am anuntat pompierii.
campbell65: i just saw a small plane crashed. Go to my blog to see some photos!
magazintelecom: astazi telefonul zilei costa doar 78 euro!
Cam acestea sunt cateva tipuri de mesaje pe care oamenii le scriu pe Twitter.com, un serviciu de micro-blogging (mesajele nu pot depasi 140 de caractere) devenit in ultimii doi ani serviciul web de care se vorbeste tot mai mult. Cu 14 milioane de utilizatori in intreaga lume, Twitter tinde sa devina una dintre cele mai largi comunitati online (daca exceptam retelele sociale de tipul Facebook, MySpace sau Hi5). Pentru mine, in urma cu vreo sapte luni, ca si pentru multi dintre dumneavoastra acum, Twitter.com era un sistem pe care nu il intelegeam. Adica, nu am inteles la ce este bun un serviciu unde poti scrie texte scurte – de 140 de caractere (da, mai mici decat un SMS) - si ce utilitate ar avea pentru altii sa afle ce am mancat eu de dimineata ori ce fac intr-o anumita seara sau la ce filme ma duc la ce ma uit la televizor sau unde-mi petrec vacanta.
Oricum, dat fiind ca trebuie sa stiu tot ce se intampla in online, mi-am facut contul pe Twitter, am scris cateva mesaje, am trimis invitatii la diversi prieteni pe care i-am rugat sa "urmareasca" (Follow) fluxul