Procurorii au finalizat de cinci luni ancheta în cazul magistratului Marioara Dumitru, după ce aceasta şi-a înscenat un accident pentru a beneficia de poliţa Casco, dar nu au trimis-o în judecată pentru că nu i-au putut prezenta materialul de urmărire penală. Judecătorul a găsit mereu motive pentru a nu veni la Parchet, iar dosarul citaţiilor a ajuns mai gros decât cel de anchetă.
Procurorii de la Parchetul instanţei supreme au finalizat, în 26 februarie, dosarul în care Marioara Dumitru, de la Curtea de Apel Piteşti, a fost acuzată de fals în declaraţii, instigare la fals întelectual, uzul de fals şi înşelăciune, fapte prin care s-ar fi creat un prejudicu estimat la aproximativ 1.400 de lei.
Deşi dosarul este gata de aproape cinci luni, Marioara Dumitru nu se prezenta la parchet pentru a-şi studia dosarul de urmărire penală, aşa cum prevede Codul de procedură penală. Marioara Dumitru a fost citată corespunzător, la adresa corectă, în fiecare săptămână, dar de fiecare dată aceasta a găsit motive pentru a nu se prezenta.
Se ascunde în spital
Tactica era următoarea: Marioara Dumitru se interna în spital cu o zi înainte de termenul la care procurorii o invitau la Parchet, şi se externa la o zi după trecerea termenului sau anunţa că nu are avocat. Nici varinata aducerii cu mandat nu a funcţionat, pentru că, în momentul când poliţiştii au încercat să-l ducă la îndeplinire, Marioara Dumitru era în spital.
Dacă Marioara Dumitru nu se va prezenta nici la termenul viitor la care va fi citată, procurorii o vor trimite în judecată, fără să-i mai prezinte materialul de urmărire penală, conform articolului 254 din Codul de Procedură Penală, care se referă la trimiterea în judecată "în lipsă".
Sancţionată de CSM
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 25