Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră au pus la punct o acţiune de capturare a traficanţilor ruptă, parcă, dintr-un scenariu de film. Mai citeşte şi:
VIDEO Operaţiune de amploare a procurorilor DIICOT (GALERIE FOTO)
"Reţeaua Borşa" era filată de poliţiştii de frontieră încă de la începutul acestui an. Primele suspiciuni că traficanţii aduc în România maşini cu probleme au apărut când în punctele de frontieră Borş, Nădlac, Vârşand şi Petea au fost aduse loturi de buldozere şi excavatoare declarate furate.
Poliţiştii de frontieră au blocat utilajele în vamă, însă reţeaua a continuat să "importe" vehiculele din Franţa sau Olanda. De această dată maşinile veneau cu seriile de identificare schimbate sau modificate. Pe lângă utilaje au fost "importate" şi maşini de lux – cele mai multe Audi şi Volskwagen. În acest moemnt, procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră au declanşat monitorizarea.
Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/iulie/16_07_2009.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false Acţiunea a început cu o mişcare interesantă: din zecile de traficanţi organizaţi în "reţeaua Borşa", poliţiştii au reţinut doar câţiva cărora le-au întocmit dosare penale pentru infracţiuni minore. Unii au fost acuzaţi de complicitate la furt, alţii de tăinuire. De ambele infracţiuni se poate scăpa fără puşcărie.
Reacţia "învinuiţilor" a fost, mai mereu, aceeaşi: "eu nu am ştiut că am cumărat ceva care e dat ca furat". Astfel, traficanţii au scăpat fără puşcărie, iar "reţeaua Borşa" a continuat liniştită importurile de utilaje furate. Traficanţii au fost şi mai liniştiţi când au văzut ştirile de presă prin care Poliţia de Frontioeră se lăuda că a cap