Discuţiile de ieri de la Bucureşti nu au adus nimic nou. CET-ul nu poate relua furnizarea apei calde. Cei de la Distrigaz spun că ritmul încasărilor de până acum este mult prea lent faţă de necesar
Braşovenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor avea apă caldă nici în perioada următoare. Ieri, directorul general al CET Braşov SA, Florin Cuţitei, a avut o discuţie cu conducerea GDF Suez (fostul Distrigaz Sud) despre posibilitatea reluării furnizării de gaz metan. „În ceea ce priveşte reluarea furnizării gazului metan, cei de la Distrigaz spun că ritmul încasărilor pe zi, de doar 10 – 15.000 de lei, este infim în raport cu datoria de 12 milioane de lei. De aceea, lumea ar trebui să facă un efort să plătească datoriile pe care le înregistrează la CET. Totodată, la Guvern se fac demersuri pentru a fi plătită în avans subvenţia pe trimestrul IV. Ceea ce este cert este că, pentru perioada următoare, încă nu vom avea gaz, deci nu vom putea să furnizăm apă caldă cetăţenilor, nici măcar celor bun-platnici”, ne-a declarat directorul general al CET.
Un alt subiect discutat a fost cel legat de vânzarea terenului care a fost pus ca garanţie pentru datoria CET. „Am discutat la Distrigaz modalitatea de valorificare a terenurilor pe care CET Braşov le-a pus gaj în contul datoriilor pe care le înregistrează la facturile de gaz metan. Trebuie să stabilim în primul rând cine le va scoate la licitaţie, noi sau ei. Şi apoi să vedem care va fi preţul. Anul trecut aceste terenuri erau evaluate la 45 de milioane de lei, dar acum, unii evaluatori spun că poate valorează 32 de milioane de lei fără TVA. Noi le-am arătat că avem tot interesul să rezolvăm cât mai repede şi mai bine această situaţie, dar acum totul depinde de ei”, a adăugat Florin Cuţitei.
Discuţiile de ieri de la Bucureşti nu au adus nimic nou. CET-ul nu poate relua furnizarea