In Parlamentul European, Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali vor fi printre cei mai izolati deputati. In ciuda afirmatiilor razboinice ale liderului PRM, Vadim Tudor si Becali nu isi vor putea face auzita vocea decat cu mare greutate, principalul motiv fiind unul de natura administrativa: ei nu fac parte din nici un grup politic. In ciuda predictiilor multor analisti, facute in perioada de dinaintea alegerilor europene, iata ca, pana la urma, dreapta extrema din Parlamentul European nu a reusit sa isi creeze un grup parlamentar, o formatiune proprie. Extremistii au devenit astfel "non-inscrisi", ceea ce in Parlamentul UE echivaleaza cu "neputinciosi". Pe 1 iulie se anuntase, e drept, crearea unui grup, insa acesta s-a dovedit a nu intruni numarul necesar de membri. Oricum, Vadim si Becali nu fusesera invitati sa faca parte din el. E de inteles de ce.
Oamenii s-au ars o data, in urma cu doi ani, cand grupul extremei drepte s-a dislocat prin plecarea simultana a Alessandrei Mussolini, nepoata dictatorului italian cu acelasi nume, si a membrilor Romaniei Mari care se certasera cu aceasta si care au parasit grupul in semn de protest. Alessandra Mussolini tocmai ce declarase ca "pentru romani delincventa este un mod de viata". Extrema dreapta a ramas atunci fara grup parlamentar, ceea ce a avut consecinte foarte concrete, in primul rand pierderea dotarii financiare la care are dreptul un grup parlamentar si care pentru respectivul grup ar fi insemnat peste un milion de euro pe an, bani proveniti din buzunarele contribuabililor europeni.
In realitate insa, asa cum a aratat-o incidentul din 2007, un asemenea grup ar putea functiona numai cu mare greutate. Extrema dreapta nu are o platforma politica coerenta si nici nu ar putea avea. Nimic nu ar apropia Partidul pentru Independenta Marii Britanii (UKIP, 13 membri in Parlament) de Romania Mare. UK