De mic, l-a pasionat sportul. „Norocul” său a fost tatăl, fost tenisman, care i-a cultivat pasiunea pentru mişcare. Elefan Laszlo a început să practice şi el tenisul, iar apoi înotul, sport de care s-a apropiat mult de tot când a studiat, în liceu, la Constanţa şi de care a rămas îndrăgostit.
„Când s-a redeschis Piscina Olimpică la Cluj, am început să mă duc zilnic, dimineaţa, de la ora 6. Chiar şi acum mă duc”, povesteşte clujeanul. La bazin, a cunoscut alţi pasionaţi de înot şi, din vorbă în vorbă, a aflat că în Ungaria, la Balaton, se organizează un concurs de înot impresionant. „Traversarea lacului Balaton e un fel de religie pentru ei. În anii mai proşti sunt 8.000 de participanţi”, spune Elefant, care, alături de alţi doi prieteni, s-a încumetat, în 2003, să participe la competiţia din ţara vecină. Trei ani mai târziu, 14 dintre „nebunii” care merg dimineaţa la Piscina Olimpică – cum îşi alintă Elefant colegii – au luat parte la concurs. Totuşi, nu se puteau înscrie şi alte competiţii de gen, din cauzăcă nu făceau parte dintr-un club. Şi astfel a luat fiinţă clubul clujean „Orca”.
„Traversarea Tarniţei”, concurs extrem de dur
„Pe plan mondial există competiţiile de Înot Masters, rezervate celor peste 25 de ani. Doar că, fără aparateneţa la un club, nu ne puteam înscrie la campionatele europene sau mondiale de profil. Astfel, împreună cu nişte prieteni, am fondat clubul”, îşi aminteşte Elefant. Un alt motiv l-a reprezentat – spune el – faptul că se simţeau bine împreună, dar şi intenţia de a promova un mod de viaţă sănătos.
Odată fondat clubul, Elefant şi colegii săi şi-au propus să pună Clujul pe harta mondială a competiţiilor de Înot Masters. „Ne-am gândit unde avem un lac în apropiere şi rapid ne-am amintit de Tarniţa”, afirmă preşedintele clubului „Orca”. Zis şi făcut: au pus bazele unui concurs de traversare a lac