Colesterolul este grasimea naturala, indispensabila organismului, care circula prin sange. Atunci cand e in exces, el raspunde de depozitele lipidice din artere, una dintre principalele cauze ale aparitiei bolilor cardiovasculare.
Colesterolul din alimentatie este preluat in principal din hrana de origine animala. O valoare normala a lui inseamna de fapt o alimentatie mai saraca in grasimi si mult mai bogata in vitamine, informeaza mothernature.com.
Studiile cercetatorilor americani au aratat ca vitamina C normalizeaza nivelul colesterolului, in special la persoanele mai in varsta. Si vitamina E, continuta de morcovi, seminte de floarea soarelui sau migdale, este recomandata pentru mentinerea unei valori normale a colesterolului.
Calciul este foarte important pentru intarirea structurii osoase si, implicit, pentru evitarea afectiunilor cardiovasculare. Cercetatorii americani au aratat ca produsele lactate, consumate zilnic, scad nivelul colesterolului cu cinci unitati in doar cateva saptamani.
Noul stil de alimentatie
Persoanele care au colesterolul ridicat isi vor controla zilnic greutatea. Kilogramele in plus, cauzate de grasimile in exces sau sedentarism, vor fi pierdute in timp util si treptat.
Grasimile saturate, continute in special de carnea rosie, vor fi eliminate din alimentatia ta zilnica. Inlocuieste uleiul pe care il folosesti in mancare sau la salate cu cel de masline.
Este bogat in vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier si acizi grasi nesaturati, benefici pentru dieta persoanelor care isi controleaza atent nivelul colesterolului.
Ouale nu vor mai face parte din alimentatia ta. Maioneza grasa sau ochiurile de la micul dejun sunt nocive pentru organism si, pentru evitarea complicatiilor cardiovasculare, ele nu se vor afla printre alimentele noului tau stil viata