Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Mures, au retras de la comercializare o cantitate de 268 kg de carne alterata, precum si 2,2 kg de unt expirat de o zi. Aceste masuri au fost luate in urma unor controale tematice desfasurate la operatorii economici din judetul Mures care se ocupa cu comercializarea produselor lactate, a carnii si a preparatelor din carne. Astfel, in perioada 15-26 iunie, au fost efectuate controale privind calitatea, modul de comercializare si etichetarea preparatelor din carne existente la comercializare, la 30 de operatori economici. S-au constatat abateri la un numar de cinci operatori economici, care, comercializau parizer Caroli expirat de noua zile, pasta de mici congelata expirata de doua zile, sunca cu boia expirata de o zi, carnati expirati de sapte zile, carne tocata expirata de o zi, precum si carnati afumati si carnati Debretin expirati de opt zile, respectiv o zi. O alta abatere inregistrata de operatorii economici ar fi ambalarea in unitatile proprii a pulpelor si aripilor de pui, fara etichete cu elemente de identificare si caracterizare, data durabilitatii minimale, data limita de consum, sau conditii de pastrare. “Prin masurile stabilite s-a dispus oprirea comercializarii produselor in cantitate de 268 kg in valoare de 2000 lei si s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 56.000 lei”, a declarat Virgil Moldovan, director coordonator Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului Mures.
2,2 kg unt expirat oprit de la comercializare
Inspectorii au trecut la controale tematice si pentru a verifica comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum si a produselor lactate. Astfel, in perioada 29 iunie-3iulie au fost verificati zece operatori economici din judet. “La o firma din Sighisoara s-a gasit unt expirat de o zi