Puteţi alege să petreceţi o zi relaxantă la Potlogi, vizitând Palatul Brâncovenesc sau făcând o baie în Argeş. Drumul de la Târgovişte la Potlogi se parcurge în aproximativ 30 de minute. La doar 40 de km de Târgovişte, într-o zonă liniştită, se află unul dintre cele mai importante monumente istorice din judeţul Dâmboviţa. Este vorba de Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.
Ansamblul monumental este situat chiar în centrul comunei, fiind mărginit pe trei laturi de ziduri înalte, iar pe o latură de cursul pârâului Tudorel, afluent al râului Sabar. Vizitatorii pot admira unul dintre cele mai unitare monumente brâncoveneşti.
Clădirea uitată vreme îndelungată şi intrată într-o fază avansată de degradare a fost reconsiderată recent, fiind valorificate o parte din vestigiile decoraţiei interioare şi exterioare.
Liniştea şi sobrietatea unui palat vechi de sute de ani vă vor ajuta să vă detaşaţi de problemele cotidiene şi să redecoraţi cu ochii minţii o atmosferă demult apusă, deşi construcţia este încă departe de gloria de odinioară.
Oamenii vorbesc despre un tunel secret
La aproximativ 8 km de Potlogi, la ieşirea din judeţ, se află în pădurea de la Cărpenişu o troiţă, în interiorul căreia este o fântână. Oamenii vorbesc că între aceasta şi palat ar exista un tunel pe care Constantin Brâncoveanu îl parcurgea în vremuri de criză, pentru a se ascunde de turci. Legenda este cunoscută mai ales de cei
trecuţi de prima tinereţe care nu încetează să treacă pe la troiţă pentru a depune un buchet din flori de câmp ce se găsesc din belşug în zonă sau pentru a aprinde o lumânare.
Drumul asfaltat, uşor de parcurs
Drumul se parcurge lejer, pornind de la Târgovişte spre Bucureşti, apoi veţi coti la dreapta pe drumul spre Titu. Zona de câmpie, cu case aşezate şi grădini împodobite cu