Daca tot nu se mai intampla nimic in viata culturala bucuresteana, e momentul sa ne pregatim de toamna, in care septembrie inseamna Festivalul „Enescu". Daca ar fi sa ne concentram doar asupra seriei "Mari orchestre ale lumii", care incepe la Sala Palatului pe 8 septembrie, de la 19.30, si tot ar trebui sa ne programam foarte strict agenda in acea perioada.
Mari solisti
Toate aceste concerte simfonice vor avea audiente de mii de oameni si vor oferi publicului prilejul intalnirii cu solisti de anvergura, romani sau straini, precum Remus Azoitei in Caprice Roumain pentru vioara si orchestra, Rudolf Buchbinder in Rahmaninov - Rapsodia pe o tema de Paganini op. 43, inegalabila Martha Argerich cu doua concerte in aceeasi seara (11 septembrie), Ravel – Concert pentru pian si orchestra in Sol si Prokofiev – Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra in Re bemol Major.
Vor mai putea fi ascultati Joshua Bell cu Simfonia Spaniola pentru vioara si orchestra de Lalo, Nikolai Lugansky, cu Beethoven - Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra, David Geringas cu Enescu - Simfonia concertanta pt. violoncel si orchestra, Dan Grigore cu Schumann - Concertul pentru pian si orchestra Helene Grimaud cu Rachmaninov - Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra, Nikolaj Znaider, cu Ceaikovski - Concertul pentru vioara si orchestra, Nelson Freire cu Brahms - Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra, Renaud Capucon cu Saint-Saens - Concertul nr. 3 pentru vioara si orchestra. Viviane Hagner cu Brahms - Concertul pentru vioara si orchestra in Re Major op. 77, Jean-Yves Thibaudet cu Liszt - Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra.
De multi dintre ei am auzit, pe unii in vom asculta pentru prima oara, in orice caz cota acestora este una pentru care ne invidiaza multe festivaluri europene.
Mari orchestre
Si pentru ca vorbeam de contextul festivalier, car