Patronii caselor de schimb valutar trebuie să prezinte, începând de luni, un nou tip de afişaj. Răzvan Sabău, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, a declarat că a trimis avertismente către toţi proprietarii caselor de schimb valutar să intre în legalitate în ceea ce priveşte noul mod de afişaj. „Luni vom demara controale să vedem dacă s-a intrat în legalitate”, a declarat Sabău. Acesta a mai adăugat că judeţul Arad se află pe primul loc în ceea ce priveşte reclamaţiile depuse de cetăţenii care au fost înşelaţi la schimb valutar.
A protestat şi a fost despăgubită
Maura Ianoş este una dintre multele persoane care a schimbat bani la o casă de schimb din centrul Aradului şi a fost înşelată. La sfârşitul lunii aprilie, ea a iniţiat un protest inedit. S-a postat în faţa casei de schimb cu o pancartă care îi avertiza pe trecători să nu-şi schimbe banii acolo.
„Primul lucru când am intrat am întrebat dacă au comision, cu toate că văzusem că nu au comision. Ei au spus că scrie foarte mare afară că nu e comision. Am făcut schimbul şi spre mirarea mea, când am primit banii, am văzut că lipsesc 6.000 lei”, a declarat Maura Ianoş. În urma protestului, arădeanca şi-a recuperat banii. La rândul său, Marilena Diaconu a fost la un pas să facă infarct în faţa casei de schimb valutar unde fusese înşelată.
A fost înşelată cu 5.000 de lei
„Când am numărat banii, am văzut că am primit cu 5.000 de lei mai puţin. În momentul acela mi-am dat seama că m-a înşelat şi am leşinat”, a susţinut Marilena Diaconu. Arădeanca a depus plângere la Protecţia Consumatorului.
Cum trebuie să fie afişajul
Cursurile valutare vor fi înscrise pe un suport sau panou unic, într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a panoului. Înălţimea minimă admisă a literelor şi cifrelor p