Pentru Cristian Preotu, 31 de ani, actionar al companiei Le Manoir (magazinul Comtesse du Barry), parteneriatul cu Luxten reprezinta prima investitie in hoteluri, dar „mai mult o investitie in domeniul luxului", dupa cum apreciaza chiar el.
Preotu spune ca printre primele modificari aduse hotelului Lux Garden din Azuga, cu 50 de camere, vor fi construirea unei braserii, dar si dezvoltarea spa-ului, in care se vor investi 2 milioane de euro. Spa-ul deja existent va fi extins in colaborare cu Thalgo Spa Management, iar Preotu spune ca hotelul va fi inclus in lantul Relais & Chateaux, cu care sunt in discutii.
„In august-septembrie 2010 estimez ca se va da ok-ul. Lux Garden e deja bine pregatit ca infrastructura pentru a intra in acest lant, mai trebuie sa lucram pe partea de servicii, bucatarie, partea umana, training-uri, o sa facem schimburi cu alte hoteluri care sunt deja in retea."
Preotu, care controleaza alaturi de sotia sa compania Le Manoir (magazinul Comtesse du Barry), spune ca va infiinta impreuna cu Luxten firma Le Manoir Gastronomie, care va avea un capital de 15 mil. euro, potrivit lui Preotu, si care va controla atat hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga, precum si magazinul Comtesse du Barry. In cadrul noii companii, Luxten va avea 75% din actiuni, in timp ce Preotu va controla 25% din titluri, potrivit aceleiasi surse.
Pentru Relais & Chateaux, care colaboreaza cu Leading Hotels of The World, 50% din decizie se ia in functie de managementul hotelului.
Un alt criteriu important e crama, deja cu 400 referinte de vinuri, de care s-a ocupat Le Manoir. Primul lucru pe care vrea sa il faca Preotu anul acesta este o braserie, pe langa restaurantul gourmet, unde va promova si producatori locali. Au semnat deja un contract de consultanta cu un bucatar care a lucrat la un restaurant Michelin si care va veni de 6 ori p