Un raport recent arată că, în ciuda declinului economic, vânzările de produse şi servicii cosmetice rămân la o cotă ridicată, deoarece femeile doresc, în permanenţă, să arate bine. Sursa: AFP Photo
Cu toate acestea, criza le-a determinat să apeleze la proceduri cosmetice mai puţin costisitoare şi invazive, care nu sunt întotdeauna tocmai eficiente.
În timp ce doritoarele continuă să ia cu asalt cabinetele de chirurgie plastică, medicii dermatologi şi plasticienii sunt de părere că există o serie de procedee care ar trebui evitate.Aceştia au întocmit o listă cu astfel de metode cosmetice, despre care spun că sunt mai degrabă riscante decât utile.
1. Injecţiile care dizolvă grăsimile
Mai mulţi chirurgi plasticieni şi dermatologi sunt de acord că, dacă există o procedură care să dea cele mai bune roade în absorţia grăsimilor, aceea este "Lipodissolve". Este vorba despre injectarea unor substanţe în locurile cu depuneri de grăsimi cu scopul de a le dizolva. Metoda face parte dintr-un tratament mai amplu, numit "mesotherapy", ce presupune introducerea în mesoderm a unui "cocktail de substanţe" (minerale, enzime, vitamine, extracte din plante şi alte grăsimi de rupere de compuşi).
"Nu există nici măcar un studiu ştiinţific care să ateste că procedeul este cu adevărat eficient", a declarat pentru ABC News, doctorul Malcolm Roth, de la Maimondes Medical Center din Brooklin. "Sunt aceste substanţe sigure pentru a fi injectate în grăsime? Şi care este finalitatea?", se întreabă medicul.
Metoda este interzisă în multe dintre centrele de medicină cosmetică.
2. Chirurgia cosmetică pentru picioare
Cei care apelează la chirurgia cosmetică "din cap până-n picioare" sunt, cu siguranţă, familiarizaţi cu această procedură care presupune de la injecţii pentru rotunjirea gleznelor, până