» Trei manastiri din judetul Tulcea au fost incluse in oferta turistica din acest an.
» Maicutele de la Saon fac turism de lux pentru statiunea ecologica Parches. Mirifica padure de tei de la Cocos gazduieste mormintele martirilor crestinismului si centrul spiritual romanesc de la Celic Dere se dezvaluie turistilor.
Turismul cultural si religios din nordul Dobrogei nu mai este doar un deziderat al autoritatilor. Operatorii de turism au inscris in ofertele lor "triunghiul manastirilor" tulcene. Este vorba de efectuarea unor vizite la manastirile Saon, Celic Dere si Cocos.
Maicutele de la Saon fac turism de lux
Primii care au facut acest pas spre valorificarea potentialului turismului cultural si religios din aceasta zona au fost administratorii statiunii turistice ecologice de lux de la Parches. Virgil Munteanu, administratorul statiunii Parches, spune ca "am profitat de existenta, la numai cativa kilometri de baza noastra turistica, o Manastirii Saon si am inclus in oferta noastra turistica a manastire. Fiind amplasata intr-o zona mirifica, pe malul Dunarii, in vecinatatea unor balti cu natura neatinsa de mana omului, manastirea a constituit, de la inceput, o atractie pentru europenii veniti sa viziteze Delta. La scurt timp de la includerea manastirii in programul de vacanta al turistilor veniti la Parches, maica stareta de la Saon ne-a propus sa intram intr-o colaborare mai profunda. Astfel am convenit ca maicutele din aceasta manastire sa ofere turistilor aflati in vacanta la Parches o masa pescareasca".
Ineditul unui astfel de demers surprinde turistii vest-europeni sau americani veniti in vacanta la cea mai luxoasa statiune ecologica din Delta Dunarii. Trebuie sa spunem ca nu este un lucru comun ca turistul sa fie servit cu bors de peste, plachie de peste, saramura de peste cu mamaliguta, cu crap la protap sau cu alte sp