Pentru amatorii de băi sărate, dar şi de peisaje montane sălbatice, zona Turda este cea mai bună opţiune pentru petrecerea sfârşitului de săptămână.
Sejurul la Turda poate începe fie la băile sărate tradiţionale, fie pe Valea Durgăului, şi poate fi completat cu grădina zoologică, vestigiile romane şi un restaurant cu rezonanţe holywoodiene. Băile Sărate au fost deschise încă din luna mai. Ştrandul este zilnic aglomerat, având în vedere că până astăzi, era singurul bazin amenajat din judeţ, lacurile din Cojocna şi Dej fiind în curs de modernizare.
În spaţiile largi neamenajate, turiştii recurg la nămolul aflat în exces, cu care îşi ung trpurile. În spatele ştrandului, cei mici pot vedea animalele de la Grădina Zoologică. Masa poate fi luată fie la chioşcurile din incinta băilor, fie la restaurantul Dracula din centrul oraşului. Unitatea de alimentaţie publică a fost ridicată inspirându-se din decorul medieval al cetăţilor lui Vlad Ţepeş.
Ultimul weekend cu baie gratis
Amatorii de băi foarte sărate nu au mai avut răbdare să aştepte deschiderea oficială a lacurilor de pe Valea Durgăului, situate în spatele Salinei, reprogramată pentru începutul săptămânii viitoare. Zilnic, zeci de turişti testează calitatea apei. Cel mai solicitat este lacul nr. 5, denumit Lacul Doctorilor sau Lacul Sulfuros. Lacurile s-au format prin prăbuşirea minelor de sare romane.
Cel mai adânc are aproape 50 de metri. În urma lucrărilor de amenajare, au fost comasate primele două lacuri, Carolina şi Durgău, dar cel de-al treilea, Lacul Rotund a secat. Au rezultat două lacuri cu amenajări de balustrade de lemn, Sulfuros şi Lacul Ocnei, cu o plajă de nisip fin şi un pavilion cu duşuri şi chioşc cu sucuri răcoritoare. Se fac ultimele amenajări pentru inaugurare, s-au montat gardurile de sârmă şi ultimele piese la scările din lemn.
Biletele de intrare v