Mii de turişti au fugit de caniculă, pe Valea Prahovei, iar poienile şi cabanele din masivul Bucegi au fost luate cu asalt de către iubitorii muntelui care spun că o bere la rece şi un grătar în răcoarea pădurii e de preferat unei vacanţe la mare sau aglomeraţiei de nesuportat, din marie oraşe. Sursa: Razvan Bunea Căldura sufocantă de şes, care s-a instalat încă de la primele ore ale zilei, a adus la început de weekend câteva mii de turişti în staţiunile de la poalele Bucegilor. Cei mai mulţi s-au aşezat de la primele ore ale zilei la rând la telecabina pentru a ajunge la 2200 de metri pe platoul Bucegilor. Însă până să dea de racoarea munţilor, turiştii au avut de înfruntat o coadă la care au aşteptat chiar şi două ore şi jumătate.
Oamenii veniţi pe Valea Prahovei, spun că în ciuda celor 30 de grade pe plus înregistrate şi la munte, atmosfera este una de vacanţă, frumoasă şi... răcoritoare! Doritorii de drumeţii au vrut să simtă cu adevărat frumuseţea muntelui, aşa că au ales Valea Cerbului din Buşteni, unde în câteva ore s-au montat sute de corturi şi rulote. Turiştii spun că prefera bronzul muntelui în detrimentul celui de la mare, deşi mulţi dintre ei au venit pe Valea Prahovei direct de pe litoral.
“Nu dăm muntele pe mare, cei care s-au dus pe Litoral să fie sănatoşi. Am fost si noi dar de abia am aşteptat să venim pe Valea Cerbului că de dimineaţă când am plecat din Bucureşti începuse să se lase canicula. Aici e perfect, răcoare şi chiar poţi să faci plajă. Bronzul de munte este mai bun decât cel de la mare. Singurul inconvenient? Timpul pe care-l petrecem aici este prea scurt.”, povesteşte Irina Cluceru, turistă din capitală.
În acest moment în masivul Bucegi toate traseele turistice sunt deschise circulaţiei publice iar cei care urcă pe munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri, se mai pot bucur