Pentru a avea diplomă validă, absolvenţii trebuie să dea din nou examenul la o universitate acreditată. Sursa: Mediafax
„Spiru Haret” va suporta cheltuiala. Absolvenţii Universităţii „Spiru Haret” (USH), care şi-au dat licenţa după ce au urmat cursuri la frecvenţă redusă sau la distanţă la facultăţile care funcţionează ilegal, trebuie să susţină din nou examene. Asta dacă vor să aibă o diplomă validă, recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).
În timp ce actualii studenţi USH sunt sfătuiţi să se transfere la specializări acreditate sau autorizate, miile de persoane care au absolvit studii superioare la „Spiru” trebuie să dea un examen de validare şi, din nou, pe cel de licenţă.
De această dată, la o universitate de stat sau la una privată aflată în legalitate. Pentru asta, au la dispoziţie cinci ani de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de guvern pe care MECI o va promova cât de curând. USH va trebui să le „deconteze” costurile examenelor, folosind banii în ca saţi pe taxe de la studenţii în cauză, a anun ţat ieri ministrul Ecaterina Andronescu, care a tri mis o comisie de control la USH.
„S-au dat diplome câte s-au cerut”
Între timp, USH „îi asmute” pe absol venţii care nu au fost primiţi, miercuri, la concursurile de titularizare împotriva inspectoratelor şcolare, soco tind că autorităţile „au procedat abuziv şi ilegal”. Un document publicat pe site-ul universităţii, semnat de rectorul Aurelian Bondrea, le recomandă eli mi na ţi lor „să solicite inspectoratelor, în scris, motivele, fundamentate legal, ce au stat la baza acestor abuzuri şi să le transmită la sediul universităţii”.
În replică, oficialii MECI susţin că singurul motiv pentru care au fost scoşi din concurs absolvenţii USH este acela că nu aveau acte de studiu legale. „Am căutat în toate ho