30 dintre cei 37 de directori de deconcentrate doljene, rugaţi în urmă cu două săptămâni de prefectul de Dolj să vină cu idei de finanţare prin fonduri europene a instituţiilor pe care le conduc, nu au avut nici o iniţiativă.
Prefectul de Dolj, Florin Stancu, cu ocazia colegiului prefectural de la începutul acestei luni, în contextul crizei economice, le-a solicitat directorilor de instituţii deconcentrate din judeţ ca până pe 15 iulie să întocmească o listă cu propuneri de proiecte finanţate cu fonduri europene. „Aş dori ca fiecare dintre dumneavoastră, atunci când vă construiţi strategia de conducere, să o faceţi ca şi cum nu aţi avea resurse bugetare şi să identificaţi toate oportunităţile de finanţare. Până pe 15 iulie aş dori să prezentaţi o situaţie a portofoliului de proiecte europene accesibile dumneavoastră, la nivel de idei“, le-a spus Stancu directorilor prezenţi la colegiul prefectural. Deşi nu li s-au solicitat decât idei, nouă directori nu au răspuns deloc şi numai şapte directori coordonatori au venit cu propuneri.
O parte dintre şefii de deconcentrate au menţionat, pe lângă noi propuneri, şi proiectele aflate în derulare, cum este cazul Danielei Dobrin, şefa Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, sau al lui Marin Tălău, directorul coordonator al Direcţiei Apelor Jiu. Pe de altă parte, spre exemplu, Dolores Tătar, director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică, a lăsat goală rubrica de propuneri, dar „s-a scos“ cu rubrica proiectelor în derulare, unde a menţionat „Permis european de conducere a calculatorului“. Stelian Bărăgan, şeful organismului intermediar regional pentru programul operaţional sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane“ - regiunea S-V Oltenia, a procedat asemănător şi a remis prefecturii o listă cu 28 de proiecte în stadiu de implementare.
Motivaţii
Câţiva dintre directorii doljeni au binev