Peste 32.000 de bihoreni apelează anual la serviciile medicilor din această unitate sanitară. Consiliul Local a aprobat realizarea temei de proiectare pentru a putea demara elaborarea proiectelor şi studiilor necesare accesării de finanţare europeană. Ambulatoriul de specialitate a Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie are doar trei cabinete medicale, la care 12 medici specialişti în neurologie şi 17 specialişti în psihiatrie sunt programaţi pentru consultaţii prin rotaţie.
„Din cauza cererii foarte mari de consultaţii şi a spaţiului insuficient, consultaţiile se desfăşoară deseori în cabinetele medicilor de pe secţia spitalului şi incomodează circuitele activităţilor spitaliceşti”, spune Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Dezvoltare Durabile şi finanţări Europene.
Numărul bihorenilor care apelează la serviciile acestei unităţi este foarte mare, stresul şi depresiile fiind în floare. În 2006, au fost consultaţi 33.142 de pacienţi, în 2007, 33.930 de pacienţi. În 2008, au fost consultaţi 32.614 pacienţi, în medie 1.125 de consultaţii pe medic.
Lucrări necesare
Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, sunt necesare auditul energetic şi un studiu de umiditate, imobilul fiind construit în 1903, iar apoi expertiza tehnică şi celelalte studii necesare. Lucrările absolut necesare pentru ambulatoriu sunt înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, a pardoselilor, refacerea tencuielilor, zugrăvelilor şi finisajelor interioare, reparaţii capitale la instalaţiile electrice şi sanitare, realizarea instalaţiei de climatizare pentru ca bolnavii să poată suporta verile tot mai toride din Oradea, accesibilizarea spaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajarea unui lift şi a unei toalete.
Proiectul prevede realizarea a opt cabinete de consultaţii, patru săli de tratament, patru cabinete de consul