Este medic primar anestezie, terapie intensivă la Spitalul Judeţean din Târgovişte şi merge şi la spitalul din Titu ori de câte ori este solicitată. În plus, a scris cinci cărţi, dintre care două romane, o plachetă de versuri şi două volume de proză. Ecaterina Petrescu Botoncea îşi doreşte să devină medic încă din copilărie. Îşi aminteşte că înainte de a intra la şcoală a descoperit în casă o carte despre îngrijirea bolnavilor. Era atât de fascinată de pozele cu asistente medicale care ajutau bolnavii încât a început să-şi dorească să înveţe să citească doar pentru a înţelege ce scrie acolo.
“Părinţii nu ar fi vrut să mă dea la şcoală, pentru că aveam 6 ani şi jumătate. Atunci, l-am rugat pe fratele meu mai mare să mă ducă el la şcoală să învăţ să citesc, pentru a putea descoperi ce scrie în cartea aceea”, a declarat medicul.
A făcut gimnastică de performanţă
Până să ajungă medic, a făcut sport de performanţă. A început cu gimnastică, la 9 ani, participând la mai multe competiţii naţionale unde a luat şi premii la bârnă şi sărituri. Pentru că la gimnastică avea nevoie de condiţie fizică a practicat şi înotul. Pasiunea pentru sport s-a păstrat până astăzi.
“Dacă nu fac mişcare, dacă nu ies în aer liber, nu merg pe bicicletă sau nu urc pe munte nu simt că funcţionez la întreaga capacitate. Când lucram la Spitalul de la Mănăstirea Dealu făceam naveta pe jos”, mai spune Ecaterina Petrescu.
Scria în drumul spre spital
Şi pentru că mergea aproape zilnic 7 km pe jos, avea timp să mediteze şi astfel şi-a scris patru din cele cinci cărţi ale sale. “Aceste cărţi sunt concepute pe drum. Îmi mai venea o idee, mă mai opream să scriu”, ne-a mărturisit scriitoarea.
Astfel, s-au născut volumele: “Femeia lut”, o proză poematică şi “Cutia cu vechituri”, primul roman. Lucrările au fos