Absolvenţii care s-au angajat pe baza diplomelor nerecunoscute se tem să nu-şi piardă slujbele
Şi câteva sute de funcţionari publici care au urmat cursurile instituţiei de învăţământ superior sunt într-o situaţie incertă.
Decizia Ministerului Educaţiei de a anula diplomele absolvenţilor Universităţii „Spiru Haret“, din 2002 şi până în acest an, a căzut ca un trăsnet peste câteva mii de botoşăneni. Mulţi dintre ei au dobândit funcţii importante datorită diplomei de licenţă pe care au susţinut-o la această instituţie. Una din „victimele” Universităţii este Ada Macovei, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Inspectorul general a făcut masterul în Management la „Spiru Haret“, între anii 2005-2007.
Primari şi poliţişti
cu situaţie neclară
„Am făcut patru semestre de management la Spiru Haret. Din fericire pentru mine, am terminat facultatea de Chimie la Iaşi, la Universitatea „Al. I. Cuza”, după care am făcut un master acolo. Nu ştiu ce-o să se întâmple cu diploma de la „Haret“. Din păcate sunt câteva mii de absolvenţi ai facultăţilor, care au cheltuit bani şi timp şi nu ştiu dacă sunt sau nu licenţiaţi”, a specificat Ada Macovei, inspector şcolar general.
Şi câteva sute de funcţionari sau secretari de primării care, obligaţi de lege, să urmeze cursurile unei Facultăţi de Administraţie Publică, au ales ofertele Universităţii bucureştene au un viitor incert. Oamenii se tem că în cazul în care diplomele vor fi anulate s-ar putea alege cu salarii mai mici.
Licenţiaţi ai Universităţii „Spiru Haret“ sunt şi câţiva primari din judeţul Botoşani. De asemenea, aproape 600 de poliţişti au absolvit cursurile la distanţă ale instituţiei de învăţământ. Este vorba de şefi de post, poliţişti de la Rutieră şi Frontieră. Cei mai mulţi sunt licenţiaţi în Drept, Psihologie şi Management, specializări care nu sunt acre