Unghiile sunt folosite in exces in fiecare moment. Chiar daca nu realizam, scarpinatul si zgariatul solicita unghiile noastre si astfel ele devin fragile si moi.
Lipsa de calciu si deficientele de keratina, proteina fibroasa a unghiilor, au ca efect fragilitatea lor, pot produce ruperi dese si ingalbeniri nedorite, primul semn al unghiilor nesanatoase, informeaza howstuffworks.com.
O alimentatie saraca in calciu si proteine, fumatul, cafeaua sau igiena precara a ustensilelor folosite la saloanele cosmetice pot afecta unghiile si favorizeaza aparitia bacteriilor.
Cele mai frecvente sunt paronychia, caracterizata de dureri si umflaturi si tinea unguis, care provoaca subtierea si chiar caderea unghiilor.
Ustensilele cosmetice murdare pot provoca chiar aparitia hepatitei, deci acorda o importanta majora salonului cosmetic pe care-l alegi.
Detergentii, unghiile false si muscarea unghiilor afecteaza si ele sanatatea acestora si pot avea ca efect ruperile si ingalbenirile inestetice.
Nu folosi produsele de curatenie fara manusi. Detergentii ataca rapid unghia si tocmai de aceea ea trebuie protejata. Evita sa ai unghiile mari. Cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai sanatoase si intarite.
Nu folosi unghia in locul buretelui de bucatarie. O vei solicita suplimentar si se va rupe imediat.
Unghiile vor fi si ele hidratate cu o crema, mai ales dupa baie sau atunci cand ai terminat curatenia generala in casa.
Atunci cand apar infectii ale unghiei, incearca sa mentii uscata zona respectiva. Se va regenera cu rapiditate si nu va fi nevoie de crema, pansament sau tratament suplimentar.
Evita tehnicile de infrumusetare pentru unghii. Orice gel sau lipici aplicat ataca structura ei si astfel va deveni fragila.
Dieta cu alimente bogate in calciu este necesar