Edilii se laudă că au plantat sute de mii de flori, dar cetăţenii sunt nemulţumiţi de spaţiile verzi dintre blocuri.
Direcţia Domeniului Public de la Primăria Suceava a plantat anul acesta peste 600 de mii fire de plante ornamentale în tot municipiul. „Acum se fac doar lucrări de întreţinere, care constau în prăşitul florilor, cositul ierbii, tunderea gardurilor vii şi a coroanei copacilor”, a declarat Marian Andronache, şeful Direcţiei Generale a Domeniului Public (DGDP).
Campania de toaletare din această lună vizează aproape 600 de hectare de spaţii verzi din municipiul Suceava. Cetăţenii sunt însă nemulţumiţi şi spun că la periferie nu se simte efectele campaniei de înfrumuseţare. „Ar fi trebuit să facă mai mult şi pentru zonele mărginaşe. În George Enescu sau alte cartiere nu este la fel de frumos ca în centrul oraşului”, a spus Eugenia Condrea, localnică.
Frumuseţe cu bani puţini
Deoarece Primăria Suceava are sere proprii, funcţionarii se mândresc că înfrumuseţarea oraşului i-a costat mai puţin decât pe colegii din alte oraşe. „Aproape toate plantele au fost din serele proprii, ale Primăriei. Aşa, plantele ne-au costat 400.000 lei, dar dacă le-am fi cumpărat am fi cheltuit cel puţin dublu”, a explicat Marian Andronache, şeful DGDP. Edilii au făcut totuşi cumpărături: au luat puieţi de arbori şi arbuşti.
Mestecenii şi trandafirii au costat 10.000 de euro
„Am cumpărat de la Ocolul Silvic Botoşani mesteceni, paltini, trandafiri şi arbuşti pentru garduri vii pentru o sumă mai mică de 10.000 de euro, motiv pentru care nu s-a făcut licitaţie”, a spus Remus Teodorovici, şeful sectorului Spaţii Verzi. Municipalitatea susţine că asociaţiile de proprietari din municipiu au primit 500 de puieţi de brad alb, paltin, tei şi larice, 25.000 de fire de gard viu pentru a le planta pe zonele verzi periferice.
De asemenea, sucevenii au prim