Prima specializare, Dreptul, a urmat-o în 2003, la „Spiru Haret”, după care a făcut şi Economie, Psihologie, Sociologie, Comunicare şi Limbi Străine.
La 16 ani, Ioan Hanganu a făcut cursuri de pilotaj la Aeroclubul Sportiv Bacău. „Mi-am luat brevet în pilotajul aeronautic clasa C, pentru planoare. Nu am ajuns pilot pentru că părinţii s-au opus”, a mai spus băcăuanul. Aventura la facultate a început după liceu, în 1958, când a devenit student la Agronomie, în Iaşi. Aici a studiat trei ani, după care s-a retras.
„Eram pasionat de filosofie şi m-am decis să renunţ la facultate. A fost o decizie din tinereţe”, a povestit Ioan Hanganu. A studiat apoi pe cont propriu sanscritologia, ştiinţele de frontieră, geopolitica şi geoeconomia. Pentru a se întreţine a lucrat ca fotograf, proiectant în construcţii civile şi profesor la Şcoala Populară de Arte, fără a-şi întrerupe educaţia. În 2003, Ioan Hanganu avea 58 de ani şi era student la Drept, la „Spiru Haret“.
„Am ales această facultate pentru că visez să scriu un atlas al sistemelor juridice din toată lumea”, ne-a spus băcăuanul. Concomitent, bărbatul s-a înscris la mai multe facultăţi. În 2005, Ioan Hanganu era student la Jurnalism, Sociologie, Management, Istorie şi Afacerile Internaţionale, iar un an mai târziu s-a înscris şi la Geografie.
„Toţi aceşti ani au fost ca la maraton”
În sesiune, Ioan Hanganu studia în medie câte zece ore pe zi, dormea puţin şi se hrănea când apuca. „Toţi aceşti ani au fost ca la maraton, ori câştigam, ori pierdeam”, a afirmat Hanganu. Cheltuielile pe studiile din ultimii zece ani s-au ridicat la aproape 200.000 de lei.
„Am făcut aceste cheltuieli din economii personale, din salariu şi din banii pe care i-am câştigat din vânzarea unui imobil. Am investit în mine şi nu-mi pare rău”, a adăugat băcăuanul Ioan Hanganu.
Scandalul izbucnit recent î