Politia metropolitana britanica a refuzat, saptamana care se incheie, sa redeschida investigatia privind acuzatiile aduse jurnalistilor de la trustul de presa condus de Rupert Murdoch, care ar fi inregistrat fara permisiune convorbirile telefonice a sute de personalitati.
Scandalul lansat recent a aruncat o umbra asupra imperiului lui Murdoch, mai ales dupa ce premierul Silvio Berlusconi a inceput un razboi al declaratiilor cu trustul de presa ce l-a atacat in mai multe randuri.
Fideli patronului care i-a salvat de la somaj, jurnalistii care lucreaza pentru mogulul media australian, Rupert Murdoch, sunt gata sa faca orice numai pentru a satisface dorinta sa de putere si, de cele mai multe ori, de scandaluri. Mai bine sa plateasca avocatul dupa aceea, decat sa nu aiba titlul cu litere ingrosate in ziarele acestuia.
"Sefii spun ca nu stiu, dar atunci cine platea spionii?", se intreaba cotidianul Il Giornale.
Practic, corespondenta de la Londra publicata de cotidianul italian este un atac la adresa magnatului.
"De cele mai multe ori munca jurnalistilor consta in a depista informatiile pe care altii vor sa le tina ascunse", a declarat Les Hinton, fostul presedinte al News International de la Londra, cel mai mare editor al ziarelor britanice.
El a facut aceste declaratii in cursul unei audieri in fata unei comisii a Camerei Comunelor din Marea Britanie. Daca ar fi adaugat "cu orice mijloace", inclusiv interceptari abuzive si spionate, acest om de incredere al lui Rupert Murdoch ar fi inchis cercul. Stiri cu orice mijloace si cu orice pret: "rechinul" australian de 78 de ani este unul care nu se uita la cheltuieli, comenteaza ziaristii italieni.
Stiri cu orice pret
Stirile obisnuite ar costa mult mai putin, deoarece la salariile jurnalistilor nu ar mai trebui sa se adauge plata i