Băcăuanul Ioan Hanganu (65 ani) şi-a petrecut ultimii şapte ani ca student al universităţii particulare, cheltuind 200.000 de lei. Bărbatul a devenit licenţiat în Drept, Studii Economice, Psihologie, Sociologie, Comunicare, Relaţii Internaţionale, Jurnalism, Istorie, Afaceri Internaţionale şi Geografie. Mai citeşte şi:
Lista facultăţilor cu probleme de la „Spiru Haret“
Bucureşti: 40.000 de absolvenţi de la Spiru Haret au primit diplome ilegale
Alte licenţe pentru „Spiru Haret“
Universitatea "Spiru Haret" refuză să anuleze diplomele considerate ilegale de către Ministerul Educaţiei
Absolvenţii de facultăţi neautorizate au la dispoziţie cinci ani să dea din nou licenţa
Ioan Hanganu spune că de mic era pasionat de materiile şi specializările neobişnuite. La 16 ani, cu o dispensă semnată de părinţi, a început cursuri de pilotaj la Aeroclubul Sportiv din Bacău. „Mi-am luat brevet în pilotajul aeronautic clasa C, adică puteam pilota planoare.
Nu mi-am continuat însă cariera de pilot pentru că părinţii mei s-au opus”, a mai spus băcăuanul. A devenit prima oară student în 1958, când a urmat trei ani Universitatea Agronomică din Iaşi. Era însă un tânăr nehotărât, aşa că a abandonat studiile, decizie pe care avea s-o regrete toată viaţa.
„La vremea aceea eram pasionat de filosofie şi m-am decis să renunţ la facultatea de agronomie. Asta a fost o decizie din tinereţe, iar apoi viaţa mea a urmat alt curs”, şi-a început povestea Ioan Hanganu.
Autodidact
El spune că nu a părăsit niciodată studiul şi s-a format ca autodidact. A studiat de unul singur sanscrita, geopolitica şi mai multe ştiinţe de frontieră. „Pentru mine, studiul a devenit un reflex, nu mă pot opri să-mi pun întrebări. Dacă cineva nu-mi poate da răspunsuri, le caut singur.
Biblioteca persona