La sucursala Universităţii Spiru Haret din Craiova se pot continua înscrierile pentru anul universitar 2009/2010. „La Craiova nu există probleme. La cele două facultăţi formă zi şi fără frecvenţă se fac înscrieri“, a afirmat Gheorghe Bică, şeful instituţiei. Astfel, se pot face înscrieri la Facultatea de Management Financiar Contabil, la cele trei specializări acreditate şi autorizate, respectiv contabilitate şi informatică de gestiune, finanţe bănci şi afaceri internaţionale. De asemenea, se fac înscrieri la Facultatea de Drept, specializările drept şi administraţie publică.
Tânărul Valentin V. Nuţă ne-a spus ieri, în timp ce se înscria la Drept că a ales „Spiru Haret“ pentru că are un sistem de învăţământ modern: „M-am consultat cu prieteni care au absolvit această universitate şi este ok. Are o formă de învăţământ modernă, iar sistemul este informatizat“. Cu privire la scandalul diplomelor, reprezentanţii MECI fac precizarea că studenţii şi absolvenţii Universităţii Spiru Haret, care urmează sau au urmat specializări autorizate sau acreditate conform legii nu au probleme de recunoaştere a diplomei de licenţă.
Referitor la forma de învăţământ la distanţă, universitarul Petru Bardaş de la „Spiru Haret“, ne-a declarat că deocamdată nu se fac înscrieri şi că se aşteaptă o decizie a conducerii de la Bucureşti. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a confirmat faptul că toate diplomele obţinute de către absolvenţii universităţii care au fost şcolarizaţi la programe de studiu neautorizate de minister vor putea fi până la urmă recunoscute în urma unor examene speciale.
Absolvenţii pot da licenţa în cinci ani
Astfel, Andronescu a dezminţit informaţiile cum că o sută de mii de absolvenţi vor avea diplome anulate. Absolvenţii trebuie să treacă însă printr-un examen de validare la una dintre universităţile acredit