Profesori de la universităţi din România şi din Portugalia au evaluat, la Craiova, planurile de afaceri dezvoltate de seminariştii cursului “Antreprenoriat şi dezvoltarea de noi afaceri”. Peste 60 de cursanţi, profesori din Portugalia şi coordonatori ai proiectului TREPAN din România, au participat, ieri, la Muzeul de Artă, la seminarul final al cursurilor de antreprenoriat organizate în premieră la Universitatea din Craiova. „Învăţăceii” şi-au prezentat planurile de afaceri. Magazinele online şi producerea de biocombustibil sunt doar două dintre businessurile pe care tinerii din Craiova învaţă să le deschidă, în ciuda recesiunii.
„Sunt bucuros pentru că am reuşit să transformăm planuri de afaceri care iniţial păreau sterile în planuri absolut viabile. Avem 12 afaceri adaptate realităţilor de ultimă oră, inclusiv cele generate de criză“, a declarat prof. univ. dr. Paul Rinderiu, managerul proiectului TREPAN. Alin Mitrică, administratorul judeţului Dolj, este de părere că astfel de proiecte sunt binevenite în mediul antreprenorial care trece prin mari dificultăţi. „Acest eveniment ne creează speranţa că vom putea, odată cu modificarea legii privind parteneriatul cu mediul privat, să dezvoltăm împreună cu antreprenori fezabili proiecte care pot duce la îmbunătăţirea mediului de afaceri“, a spus Mitrică.
Cel mai viabil business, finanţat din bani europeni
După cum ne-a declarat Daniel Neagoe-Băcanu, manager comunicare-informare, entuziasmul cursanţilor a fost cu atât mai ridicat, cu cât echipa câştigătoare va primi finanţare pentru implementarea proiectului propus. Cursanţii au muncit aproape şapte luni la planurile de afaceri de la grădiniţă particulară la magazin online, de la producerea de biocombustibil la reciclarea materialelor refolosibile, de la servicii de curăţenie la producerea de articole de artizanat etc.