Aflată pentru prima data la Bucuresti, celebra cântăreaţă povesteşte despre fascinantul oraş american care a inspirat-o în cel mai recent album. Sursa: Agerpres
Concertul pe care cântăreaţa americană Suzanne Vega l-a susţinut, joi seara, la Sala Palatului din Bucureşti, a adunat un public tăcut şi atent, care s-a lăsat sedus de melodiile lente şi uşor triste. Vega a venit la Bucureşti însoţită de legenda sa, de chitara sa şi de versurile pieselor care au consacrat-o, dintre care „Luka” si „Tom’s Diner” sunt, probabil, cele mai populare.
Au întâmpinat-o doar vreo 2000 de oameni, cei care, ştiindu-i piesele mai vechi, au aplaudat şi cântecele noi, cele mai multe de pe cel mai recent album, „Beauty and Crime”, lansat în 2007. Cântăreaţa ştie câte ceva despre România, de la fostul ei soţ, muzicianul şi producătorul Mitchell Froom, care-şi avea rădăcinile aici.
Este la curent cu poveştile ţiganilor români răspândiţi prin lume, ne-a spus ea, într-un scurt interviu acordat înainte de concert, ştie cine a fost Ceauşescu şi ce a lăsat în urma lui, îl pomeneşte în câteva versuri în cartea ei şi a fost o vreme fascinată de catacombele de sub Casa Poporului, şi de „armata de orfani” despre care se spunea că a creat-o dictatorul.
Soarta copiilor defavorizaţi a fost, de altfel, o temă de meditaţie şi de inspiraţie pentru Vega, fiind, printre altele, şi subiectul uneia dintre piesele care i-au adus solistei notorietatea internaţională, „Luka”.
EVZ: „Luka” rămâne cea mai populară dintre piesele tale. Te aşteptai să aibă un asemenea impact asupra publicului?
Suzanne Vega: A fost scris ca un cântec scurt şi nu m-am gândit nici o secundă că va deveni ceea ce este acum. Probabil cei mai mulţi ştiu deja, este vorba despre un băieţel de nouă ani, pe care-l chema Luka şi care locuia în aceeaşi clădire cu mine. Nu era un