Şi-a dorit să ajungă ghid turistic internaţional, iubitor de natură şi de zone montane, a lucrat pe rând ca mecanic în uzină, suplinitor de geografie la liceu, tehnician meteorologic iar din anul 2000 este şeful Staţiei Meteo din Târgovişte. Iniţial a vrut să facă Academia de Ştiinţe Economice la Bucureşti, era încântat de ideea de turism şi alimentaţie publică, ar fi vrut să se facă ghid turistic internaţional. „La admitere, una din materiile de examen a fost „economia politică a Partidului Comunist Român”, nu am putut să învăţ aşa ceva şi am picat cu succes examenul”, zâmbeşte meteorologul.
A fost nevoit să îşi găsească ceva de lucru şi s-a angajat ca mecanic la fabrica de ciment de la Fieni. A făcut naveta de la Râul Alb la Runcu pe jos, şapte kilometri şi mai departe cu autobuzul la Fieni.
„Era impropriu faţă de ce aveam în cap. Am plecat cu demisie, când toţi ceilalţi erau daţi afară. M-am dus ca suplinitor de geografie la Liceul Nr.1, am fost tare dezamăgit, pentru că nu aveau nicio treabă elevii cu ceea ce vroiam eu de la ei. Pentru a le capta atenţia, le vorbeam de producătorii auto şi de multe alte lucruri care nu erau în programa şcolară”, spune Dumitru.
În 1991 a dat la facultate la Bucureşti, la Geografie Didactică, secţia meteorologie-hidrologie, unde a şi luat examenul. I-ar fi plăcut geografie economică şi turism pentru a deveni ghid internaţional.
„După examenul de admitere, trebuia să aleg între cursurile de zi şi cele cu frecvenţă redusă”, îşi aminteşte Dumitru. A ales a doua variantă, care presupunea cursuri intensive timp de o lună.
„A fost mult mai interesant pentru că făceam cursuri intensive, aveam câte 10 – 12 ore de curs pe zi, iar un alt avantaj a fost faptul că facultatea era de şase ani atunci”, spune meteorologul.
Meteorologie din 1996
A în