În 1972 şi '73 vedeau lumina marelui ecran filmele „Veronica" şi „Veronica se întoarce". Două filme muzicale superbe, mai ales pentru acele timpuri când totul era gri şi trist. O explozie de culoare, o minunăţie pentru ochii şi sufletul unui copil care nu vedea decât programe de desene animate alb-negru câte 10 minute pe zi. Dintr-o dată, timp de câţiva ani, cea mai populară artistă a României a devenit un boboc de fată în vârstă de doar 4 ani, eroina celor două pelicule, Lulu Mihăescu.
Alături de ea, în cele două filme jucau nenumăraţi actori foarte iubiţi de marele public, printre care Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Florian Pittiş, Violeta Andrei, George Mihăiţă şi una dintre cele mai îndrăgite artiste ale momentului, pe numele ei Angela Moldovan. Vocea ei unică, stilul inconfundabil, căldura cu care împânzea ecranul a făcut generaţii întregi de copii să-şi dorească să o vadă şi să o revadă.
Angela Moldovan a făcut turul lumii de câteva ori, a cântat şi încântat, dar „Cea mai frumoasă izbândă a mea este o piesă a costumului meu popular la care ţin mult, bundiţa. Publicul mă ştie în felul acesta şi oricât aş vrea să scap, la orice spectacol dacă nu cânt şi Bundiţa, nu se poate. M-am împăcat cu ideea, o împachetez de fiecare dată şi mă duc cu ea. Tot un costum popular purtam în «Veronica», acolo unde o interpretam pe Smaranda, fata în casă. Sunt tare mândră de asta...", îşi aminteşte Angela Moldovan.
Modestă, posesoare a unei inimi pline de căldură şi simplitate, artista Angela Moldovan a trăit atât de pur, încât îţi este cu neputinţă să rămâi indiferent. S-a născut în 1927, la Chişinău. S-a înscris la Litere. „Mă gândeam că voi ajunge profesoară şi voi avea pâinea asigurată. În paralel, m-am înscris şi la Conservator. Intrasem şi în corul Operei, ca să mai câştig un ban. După un an în cor, am câşt