O alimentatie sanatoasa este importanta pentru fiecare om, insa modul in care este constituit organismul unei femei si felul in care aceasta asimileaza anumiti compusi este cu totul diferit.
De aceea, din alimentatia unei femei nu trebuie sa lipseasa cateva alimente de baza. Desi ele nu acopera tot necesarul de nutrienti, introduse in dieta cat mai des posibil, ofera o gama larga de protectie, scrie Web.md.
Iata care sunt cele mai bune alimente pentru sanatatea unei femei:
1. Iaurtul degresat: recomandat a se manca de 3-5 ori pe saptamana.
Produsele lactate fermentate - inclusiv chefirul - contin asa-zisele bacterii "probiotice", benefice pentru sanatatea organismului. Iaurtul scade riscul de cancer de san, ajuta la problemele legate de intestine si tulburari ale tubului digestiv. Iaurtul ajuta la probleme precum ulcer gastric si infectii vaginale.
Bucurati-va de o ceasca de iaurt la micul dejun si la pranz sau mancati-l ca pe o simpla gustare deoarece contine doza necesara de calciu de care fiecare femeie, indiferent de varsta, are nevoie.
O ceasca de iaurt are aproximativ 448 mg de calciu. Totodata, medicii recomanda evitarea iaurturilor cu fructe deoarece contin prea mult zahar.
2. Pestele: recomandat de 2-3 ori pe sapatamana.
Ajuta la evitarea unor probleme precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune, depresie, inflamatii si artrita reumatoida. Pestele poate chiar oferi o oarecare protectie impotriva Alzheimer.
3. Fasolea: 3-4 portii in fiecare saptamana.
Cu un continut redus de grasimi, fasolea este o buna sursa de proteine si fibre si protejeaza impotriva bolilor de inima si a cancerului de san. Fasolea poate, de asemenea, sa joace un rol in stabilizarea hormonilor feminini.
"Fasolea este unul dintre cele mai sanat