Ingrediente: 1 plic praf de îngheţată de căpşuni, 1 plic praf de îngheţată de vanilie, 350g iaurt de căpşune, 1 plic gelatină albă (10 g), 5-6 rondele de ananas din compot, 1 plic cu praf ciocolată caldă, 25-30 de pişcoturi.
Preparare: Gelatina se pune la înmuiat 10 minute, în 30 ml apă rece. Praful de îngheţată se prepară separat (fiecare cu 200 ml lapte rece), conform instrucţiunilor de pe plic. Gelatina se topeşte pe foc mic (nu se dă în fiert) amestecându-se cu îngheţata de căpşuni şi cu iaurtul. Adăugaţi, dacă doriţi, şi o lingură de zahăr pudră.
Ananasul scurs de zeamă se taie cubuleţe mici.
Se tapetează o formă de chec (28 cm) cu folie de aluminiu.
Se însiropează pişcoturile cu ciocolată caldă şi se aşază un strat la baza formei. Se toarnă îngheţata de vanilie, se pun deasupra cubuleţele de ananas, apoi crema de căpşune. Se acoperă totul cu un strat de pişcoturi însiropate. Se dă la congelator. La servire se ornează cu frişcă bătută.
Ingrediente: 1 plic praf de îngheţată de căpşuni, 1 plic praf de îngheţată de vanilie, 350g iaurt de căpşune, 1 plic gelatină albă (10 g), 5-6 rondele de ananas din compot, 1 plic cu praf ciocolată caldă, 25-30 de pişcoturi.
Preparare: Gelatina se pune la înmuiat 10 minute, în 30 ml apă rece. Praful de îngheţată se prepară separat (fiecare cu 200 ml lapte rece), conform instrucţiunilor de pe plic. Gelatina se topeşte pe foc mic (nu se dă în fiert) amestecându-se cu îngheţata de căpşuni şi cu iaurtul. Adăugaţi, dacă doriţi, şi o lingură de zahăr pudră.
Ananasul scurs de zeamă se taie cubuleţe mici.
Se tapetează o formă de chec (28 cm) cu folie de aluminiu.
Se însiropează pişcoturile cu ciocolată caldă şi se aşază un strat la baza formei. Se toarnă îngheţata de vanilie, se pun deasupra cubuleţele de ananas, apoi crema de căpşune. Se acoperă totul cu un strat de pişcoturi însiropate.