O poziţie în topul companiei este visul oricărui tânăr absolvent. Foarte mulţi chiar reuşesc, după mulţi ani de muncă, de acumulare de experienţă şi, nu în ultimul rând, după o pregătire adecvată şi continuă. Cel puţin aşa reiese din mărturiile unor tineri directori din câteva companii de succes. Nu-i suficient să fii numit „Ca să ajungi manager, trebuie să fii numit de cineva, în baza rezultatelor, dar şi în urma faptului că te-ai dezvoltat permanent, pen
O poziţie în topul companiei este visul oricărui tânăr absolvent. Foarte mulţi chiar reuşesc, după mulţi ani de muncă, de acumulare de experienţă şi, nu în ultimul rând, după o pregătire adecvată şi continuă. Cel puţin aşa reiese din mărturiile unor tineri directori din câteva companii de succes.
Nu-i suficient să fii numit
„Ca să ajungi manager, trebuie să fii numit de cineva, în baza rezultatelor, dar şi în urma faptului că te-ai dezvoltat permanent, pentru a putea convinge că ai toate competenţele necesare. Acest lucru durează, necesită multă muncă şi timp. Mai mult, necesită o planificare a joburilor pe care alegi să le faci, pentru a avea un traseu coerent, care să te ajute să dobândeşti acoperirea necesară în cât mai multe laturi ale businessului (vânzări, logistică, finanţe, marketing). Din această cauză, este bine să te muţi de la un job la altul, de la o firmă la alta, numai pe baza traseului pe care ţi-l doreşti, şi nu după bani şi beneficii. De asemenea, trebuie să-ţi completezi experienţa pe care-o acumulezi şi cu partea teoretică, instruindu-te încontinuu. Pentru a ajunge un şef cu adevărat bun, dincolo de numirea ta oficială, trebuie ca şi oamenii pe care-i conduci să te recunoască, fiecare în sinea lui, drept managerul pe care şi-l doresc, managerul pe care l-ar fi ales şi ei dacă ar fi fost întrebaţi.“
Reţetă magistrală pentru succesul în management
„Cred că fiecare a