Stim cu totii de culoare are berea, nu-i asa? Japonezii vin insa si ne contrazic. Intr-o tara in care inovatia domneste, lucrurile nu sunt insa ceea ce par a fi.
Japonezii au renuntat la profunda culoare bruna omniprezenta a berii la una de culoarea cerului, scrie Weird Asia News.
Fabrica japoneza de bere Takahshi, cunoscuta de altfel pentru cele mai neobisnuite retete de bere, a creat o specialitate de culoare...albastra.
Inventata in 2007, berea este un amestec de lapte si bere cu aroma de fructe. Aceasta a fost de fapt o incercare a producatorilor de a atrage mai multe femei sa consume aceasta bautura.
Reteta pare simpla: drojdia de bere si hameiul sunt puse in lapte, iar amestecul este mentinut la o temperatura mai mica decat punctul de fierbere al laptelui.
Gustul este oarecum ciudat, dar revigorant, insa nu foarte apropiat de cel al berii.
Fabrica de bere mai ofera si alte specialitati precum berea facuta din apa rezultata in urma topirii unui iceberg. Numita Drift ICE, berea se realizeaza din apa unui iceberg din Marea Okhotsk, un brat al Oceanului Pacific de Nord.
Fabrica nu s-a oprit aici si a inceput sa utilizeze un alt ingredient inedit, algele, care dau berii o culoare de un albastru de gheata.
Gustul nu este deloc rau, iar producatorii garanteaza ca o persoana care nu stie de acest ingredient nu ar ghici ca berea contine alge.
Stim cu totii de culoare are berea, nu-i asa? Japonezii vin insa si ne contrazic. Intr-o tara in care inovatia domneste, lucrurile nu sunt insa ceea ce par a fi.
Japonezii au renuntat la profunda culoare bruna omniprezenta a berii la una de culoarea cerului, scrie Weird Asia News.
Fabrica japoneza de bere Takahshi, cunoscuta de altfel pentru cele mai neobisnuite retete de bere, a creat o speciali